tiistai 15. maaliskuuta 2011

Laibach 9.3.2011


Laibach

Olin 9.3. Nosturissa tuolla Laibachin keikalla ja täytyy myöntää että keikka oli aivan loistava. Odotukset eivät olleet kovinkaan korkealla sillä Laibach on melko uusi bändi itselleni, enkä ole vielä päässyt perehtymään paremmin kappaleisiin. Ennen keikkaa eivät kappaleet auenneet mitenkään hurjan hyvin itselleni, mutta jumalauta miten ne iskivät kun ne oli kuullut ensin livenä.
Kaikki kiitokset kavereilleni siitä että tutustuttivat minut Laibachiin, aivan uskomaton bändi.

En arvostele keikkaa kappale kappaleelta koska en niitä muista hyvin yksilöllisinä. Keikka alkoi melko ”hitaasti” eikä yleisö ollut kovin innokkaasti mukana ja se saattoi johtua ihan pelkästään siitä että keikalta puuttui kokonaan lämppäri. Keikka alkoi sillä kun alkoi kuulua laulajan puhe, savukone meni päälle ja kaikki kävelivät lavalle. Ensimmäiset biisit olivat hitaita ja erittäin tunnelmallisia. Basso oli aivan uskomaton. Viimeistään kun Tanz Mit Laibach jyrähti soimaan niin yleisö meni ihan kunnolla sekaisin. Kaikki hyppivät ja huitoivat menemään, mutta oli reilusti myös porukkaa jotka olivat ihan että mitä pirua täällä pitää tehdä. Ei sielä nyt mitään pirunsarvia aleta huitomaan.

Tanz Mit Laibahin jälkeen oli yleisö joka kappaleessa mukana aivan täysillä. Mukana lavalla oli myös Melodraman lauluja Mina Spiler joka oli pukeutunut sotilaalliseen asuun ja kaveriniani lainatakseni ”Sitä keinumista kun katsoi niin unohtui välittömästi kaikki huolet”. Se vaan oli niin helvetin hyvän näköistä. Mutta joo, Laibachiahan sinne mentiin katsomaan ja koko loppu keikasta oli aivan loistava. Encorena toimi God Is God jota Laibach soittaa vain harvoilla sen kiertueen keikoilla.

Aivan mahtava keikka ja matkaanhan sieltä tarttui käsinauha, ”hattu” sekä paita.
Laibach myy myös Laibach-kondomeja. 10 € 3 kpl.

1. Boji
2. Mi kujemo bodocnost
3.Smrt za smrt
4. Brat Moj
5. Krvava Gruda - Plodna Zemlja
6. Ti, ki izzivaš
7. Drzava
8. Nova Akropola
9. Slovenska Zena
10.Tanz mit Laibach
11. Alle gegen alle
12. Du Bist Unser
13. Hell: Symmetry
14. Das Spiel ist aus
 Encore:
15. America
16. Anglia
17. Francia
Encore 2:
18. God Is God

Settilistasta kiitokset:
http://www.setlist.fm/setlist/laibach/2011/nosturi-helsinki-finland-2bd200c6.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti