sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Slayer & Megadeth @ Jäähalli 17.3. European Carnage Tour

Noniin nyt vihdoinkin sain aikaiseksi kirjoittaa tuosta keikasta.


Tulin paikalle 20 minuuttia ennen kuin ovet aukesivat ja jono oli kyllä melkoinen jo silloin.
Pääsin noin kolmanteen riviin ja höpöttelin siinä sitten ennen keikkaa joillekin tyypeille ja sitten päästiin
nauramaan eräälle rässiliivin omaavalle, pitkätukkaiselle ja aivan saatanan jurriselle kaverille joka oksensi noin 15 min ennen Megadethin alkua ja se sitten heitettiin ulos.

Kun Megadeth aloitti niin yleisö räjähti aivan täysin ja kentällä oli aivan pirun kova meno. Hiki tuli 5 minuutin jälkeen ja yleisö velloi joka suuntaan kun Megadeth aloitti Trust biisillä. Meno jatkui aivan mahtavana koko Megadethin ajan ja Mustaine oli kyllä mielestäni aivan liekeissä. Seilaisin koko keikan ajan toisen ja noin seitsemännen rivin välillä ja olin kyllä ihan loppu kun Megadethin veti viimeisiä biisejä. Käsi ei meinannut pysyä ilmassa mutta ei sitä saanut laskettuakaan kovin helposti kun ihmisiä oli ympärillä niin että pysyi pystyssä vaikka olisi ollut ihan velttona. Viimeiset biisit olivat itsellekin hyvin tuttuja eli Symphony of Destruction, Peace Sells/Mechanix ja Holy Wars... The Punishment Due ja niitä tuli sitten hoilattua niin paljon kuin ääntä lähti ja vaan jaksoi. Yhteenvetona Megadethistä: Loistava keikka, jätkät olivat huipussaan, yleisö oli hyvin mukana ja settilista oli onnistunut.

Sitten Slayeriin.

Pääsin Megadethin jälkeen aitaan osittain kiinni ja sain itseni koottua Megadethin pyörimisen jälkeen valmiiksi Slayeriin. Tältä keikalta Jeff Hanneman puuttui, mutta häntä paikkaamassa oli vähintäänkin yhtä kova Exoduksen kitaristi Gary Holt. Keikka alkoi World Painted Bloodilla ja tunnelma oli välittömästi katossa ja itsellänikin meni entistäkin kovempaa, Slayerin takiahan European Carnage touria tulinkin katsomaan. Toinenkin biisi eli Hate Worldwide oli vielä uudempia mutta iski silti kovaa livenä. Sitten oli vuorossa useampi biisi vanhempia biisejä ja niillä Slayer ottikin yleisön täydellisesti haltuunsa. Araya katseli tuttuun tapaan perkeleellisellä virneellään yleisöä usein kun ei laulanut. Harmi vain että Arayan niskat ovat nykyään niin paskana ettei pysty enään itse moshaamaan. Keikan encoreihin kuuluivat South of Heaven, Raining Blood, Black Magic ja Angel of Death. Näitten biisien aikana sainkin huutaa loputkin keuhkoistani ulos ja niskat sain moshattua tähän mennessä hirveimpään kuntoon koskaan. Sain tungettua itseni keikan alussa kokonaan aitaan kiinni ja onnistuin eräässä vaiheessa myös lyömään pääni yhteen erään toisen moshaajan kanssa. Ei haitannut menoa, oli se muutenkin niin tuskaista ja silti niin mahtavaa touhua. Yhteenveto Slayerista: Jätkät olivat jälleen huipussaan ilman Hannemaniakin, yleisö oli erittäin hyvin mukana ainakin sen verran mitä eturivistä muuta yleisöä näki. Settilista oli mahtava, tosin muutamia biisejä kuten Chemical Warfare ja Disciple jäi kaipaamaan mutta The Antichrist toimi erittäin mukava yllätyksenä.

Loistava keikka, hah hah teille joilta se jäi väliin.

 1. Trust
 2. Wake Up Dead 
 3. In My Darkest Hour 
 4. She-Wolf 
 5. Hangar 18 
 6. A Tout Le Monde 
 7. How the Story Ends 
 8. Poison Was the Cure 
 9. Head Crusher
 10. Tornado of Souls 
 11. Sweating Bullets
 12. Symphony of Destruction
 13. Peace Sells / Mechanix 
  Encore:
 14. Holy Wars... The Punishment Due
   
   
  1. World Painted Blood
  2. Hate Worldwide
  3. War Ensemble
  4. Postmortem
  5. Hallowed Point
  6. Dead Skin Mask
  7. Silent Scream
  8. The Antichrist 
   9. Americon
  9. Payback
  10. Mandatory Suicide
  11. Temptation
   Encore:
  12. South of Heaven
  13. Raining Blood
   (with the end of Postmortem played to begin the song)
  14. Black Magic
  15. Angel of Death
Kiitokset settilistasta www.setlist.fm

2 kommenttia:

 1. kuulostaa hyvältä keikalta, harmi etten päässy kuunteleen :(

  VastaaPoista
 2. Harmi todella, kyllä se vaan hyvä olikin. :/

  VastaaPoista